Brašno i cimet pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najmanjoj, a zatim na najvišoj brzini. Oblikujte tijesto u kuglu te ga omotanog folijom za čuvanje svježine stavite oko sat vremena na hladno.
U međuvremenu lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Prhko tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od približno ½ cm. Velikim okruglim kalupom za kekse s nazubljenim rubom izrežite krugove (promjera oko 8 cm). U sredini svakog kruga manjim okruglim kalupom s nazubljenim rubom izradite rupu tako da dobijete prstenove (vjenčiće). Stavite kekse na lim za pečenje i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Kekse zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
Od šećera u prahu i soka od limuna u posudi izradite gusti preljev i obojite ga bojom za kolače u svijetlozelenu boju. Premažite kekse preljevom i pospite pistacijama, brusnicama i šećernim ukrasima. Ostavite preljev da se stvrdne
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači