Namastite dno kalupa za torte. Namastite lim za pečenje i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Vrijeme pečenja: 0 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 160 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 140 °C
Bjelanjak u posudi istucite mikserom (metlicama) u vrlo čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer i vanilin šećer. Smjesu s bjelanjkom stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku kruga (Ø oko 8 mm).
Maslac ili margarin u zdjeli mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol, sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte pojedinačno jaja miješajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i bademima te kratko umiješajte u 2 porcije, potom naizmjenično dodajte liker mješajući na srednjoj brzini. Tijesto razmažite po dnu kalupa za torte. Po tome istisnite snijeg u obliku točkica (slika 1). Prethodno odvojite oko 2-3 žlice za borove. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 55 Minute
Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Biskvit odmah odvojite od dna kalupa za torte i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Smanjite temperaturu pećnice. Na lim istisnite oko 8-10 sitnih borova, oko 4 x 7 cm (slika 2) i ispecite.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 60 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 120 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 100 °C
Ukrase od bjelanjaka odmah pospite šećerom u prahu i ostavite da se ohlade na limu za pečenje na kuhinjskoj rešetki.
Biskvit za tortu jednom vodoravno prerežite i donju podlogu stavite na pladanj za torte. Kreme za tortu s okusom čokolade pripremite prema uputama na omotu s 225 ml mlijeka i 25 ml kremastog likera. Umiješajte ribanu čokoladu i premažite kremom donju podlogu. Pripremite kreme za tortu s okusom vanilije prema uputama s mlijekom i koricama od naranče te premažite po kremi od čokolade. Gornji biskvit narežite na 8 – 10 komada i raspodijelite po kremi. Tortu do posluživanja držite u hladnjaku.
Prije posluživanja pospite tortu šećerom u prahu, a na rub torte utisnite borove od beze smjese.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači