Lim namastite i obložite papirom za pečenje. Papir za pečenje pritom presavijte na otvorenoj strani lima tako da napravite rub. Prethodno zagrijte pećnicu:
Vrijeme pečenja: 0 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U posudi za miješanje pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom. Dodajte ostale sastojke i sve pomiješajte mikserom (metlicama) prvo kratko na najmanjoj, zatim na najvećoj brzini 2 minute dok ne nastane glatko tijesto. Tijesto ravnomjerno razmažite po limu i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Pečen biskvit odvojite od ruba, skinite s lima na radnu površinu i ostavite da se ohladi.
Biskvit prevrnite naopako na radnu površinu i uklonite papir za pečenje. Od biskvita izrežite oko 34 kruga (Ø oko 5 cm).
Pomiješajte svježi sir sa šećerom i mlijekom. Time premažite polovinu krugova, poklopite i lagano pritisnite ostatkom krugova.
Čokoladu narežite na veće komade. Tamnu čokoladu otopite s uljem, a bijelu čokoladu bez ulja u vodenoj kupelji na laganoj vatri i dobro izmiješajte. Čokoladom premažite tortice. Potom odmah ukrasite čokoladnim srcima i ostavite da se čokolada stisne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači