Skuhajte krumpire. Kalup za kruh i poklopce namastite i pobrašnite. Operite mladi luk i narežite na kolutiće. Krumpire ogulite, zgnječite vilicom i odvažite 100 g. Zagrijte pećnicu.
Vrijeme pečenja: 0 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
U posudi za miješanje pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke, osim mladog luka. Sve izmiješajte mikserom (lopaticama) kratko na najnižoj brzini, a zatim na najvišoj izradite glatko tijesto. Naposljetku umiješajte kolutiće luka te na pobrašnjenoj površini oblikujte valjak dužine 22 cm.
Valjak pritisnite da bude širok otprilike 8 cm. Položite hrenovku po duljini na sredinu tijesta, preklopite i pritisnite. Valjak od tijesta stavite u kalup i stavite poklopce. Položite kalup na rešetku u pećnici.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Skinite poklopce, kruh pažljivo izbacite iz kalupa i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Povezani recepti
Pečenje
Pečenje
Pečenje