Za tijesto grubo nasjeckajte bijelu čokoladu i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje, a obruč namastite s malo masnoće. Zagrijte pećnicu.
Vrijeme kuhanja: 0 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i otopljenu čokoladu. Sve zajedno mikserom (metlicama) izradite u glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom dvije minute na najvećoj brzini. Tijesto stavite u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: 25 Minute
Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Tijesto s papirom za pečenje ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Bademe u neprijanjajućoj tavi prepecite do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjuru.
Za ukrašavanje ostavite 6 Raffaello® kuglica sa strane koje će vam trebati kasnije. Preostale kuglice iz pakiranja podijelite nožem svaku na 4 komada i stavite u veliku zdjelu. Vrhnje s Kremfixom i šećerom u prahu čvrsto istucite. Tučeno vrhnje i bademe pomiješajte s prepolovljenim komadićima Raffaello® kuglica.
Povucite papir za pečenje s tijesta. Tijesto stavite na pladanj za tortu i natopite kokosovim likerom. Nadjev namažite na podlogu u obliku kupole.
Slatko vrhnje i šećer u prahu stavite u posudu te čvrsto istucite mikserom (metlicama). Kremu žličicom premažite po torti u obliku valova.
Prepolovite 6 Raffaello® kuglica i ukrasite tortu. Nožem za guljenje povrća naribajte čokoladu; dekorativno je raspodijelite po torti. Tortu do posluživanja stavite u hladnjak.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači