Papir za pečenje napnite u kalupu za torte. Zagrijte pećnicu:
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Jaja i vodu mikserom (metlicama) miješajte 1 minutu na najvećoj brzini dok ne postaje pjenasto. Šećer, pomiješan s vanilin šećerom, usipavajte miješajući tijekom 1 minute i nastavite smjesu tući još 2 minute. Pomiješajte brašno s gustinom i praškom za pecivo i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Rasporedite tijesto za biskvit po kalupu i stavite na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: 30 Minute
Odvojite rub kalupa za torte i skinite ga. Istresite biskvit za tortu na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
Papir za pečenje oprezno povucite s biskvita. Preokrenite biskvit i prerežite ga dva puta vodoravno.
Donju podlogu stavite na pladanj za torte i oko biskvita stavite obruč za torte. Jagode operite, očistite i prepolovite. Krupne jagode podijelite na 4 dijela. Sitno nasjeckajte 5 Raffaella®. Tučeno vrhnje s Kremfixom čvrsto istucite. Pomiješajte posni sir sa šećerom i vanilin šećerom. Tučeno vrhnje u 2 navrata oprezno umiješajte u posni sir. S 2 žlice kreme premažite donju podlogu i po tome raspodijelite jagode, ostavljajući slobodan rub od približno 1 cm.
Sada u polovicu kreme dodajte kokosove mrvice i premažite kremu po jagodama. Stavite drugu podlogu. U ostatak kreme od posnog sira i tučenog vrhnja umiješajte sitno sjeckani Raffaello® i premažite kremom drugu podlogu. Stavite zadnju podlogu i ostavite tortu da odstoji u hladnjaku najmanje 1 ½ sata.
Jagode operite, očistite i prepolovite. Tučeno vrhnje i vanilin šećer čvrsto istucite. Oprezno odvojite obruč za torte i skinite ga. Tortu od Raffaella® i jagoda premažite tučenim vrhnjem te pospite površinu i rub torte kokosovim mrvicama.
Jagode i Raffaello® prepolovite po želji. Prije posluživanja torte ukrasite je jagodama i kuglicama Raffaella®.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači