Mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte maslac i smeđi šećer te umiješajte jaje. Dodajte javorov sirup. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i začinima, prosijte preko smjese i umiješajte kuhačom. Omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite oko 3 sata na hladno.
Tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na debljinu od približno 4 mm. Kalupom za kekse (ø 6 cm) izrezujte krugove i stavite ih dovoljno razmaknute na limove za pečenje obložene papirom za pečenje.
Stavite lim u zagrijanu pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Ponovite postupak pečenja s ostalim keksima.
Istucite bjelanjak, postupno dodajte šećer u prahu i mikserom (metlicama) izradite kremastu smjesu. Dodajte sok od limuna i miješajte tako da dobijete gustu smjesu. Jednu žlicu glazure obojite jestivom bojom u narančastu boju, i stavite u vrećicu za ukrašavanje.
Kremom izradite nos na sredini svakog bombona. Oči i usta izradite tamnim šećernim pismom.
Nožem premažite kekse preostalom glazurom od bjelanjka. Stavite bombone u još mekanu glazuru i lagano ih utisnite. Stavite perle mix kao gumbiće.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači