Buču ogulite i izvadite koštice te ju narežite na krupne komade. Dodajte vodu i zakuhajte. Kuhajte oko 10 minuta dok ne omekša, pritom povremeno promiješajte. Potom napravite pire i ostavite da se ohladi.
Jabuke ogulite i narežite na male kockice. Zakuhajte jabuke sa 130 ml jabučnog soka u posudi i ostavite da lagano krčka oko 5 minuta. Prah za preljev pomiješajte sa šećerom i 50 ml jabučnog soka, dodajte miješajući i kratko zakuhajte. Ostavite nadjev da se ohladi.
Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Papir za pečenje na otvorenoj strani lima za pečenje preklopite tako da dobijete rub. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Jaja i žumanjak pjenasto istucite mikserom (metlicama) u posudi na najvišoj brzini oko 1 minutu. Pomiješajte šećer i vanilin šećer, miješajući usipavajte tijekom 1 minute i nastavite tući smjesu oko 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i cimetom i kratko umiješajte na najnižoj brzini. Pire od buče također umiješajte kratko na najnižoj brzini. Stavite tijesto u lim za pečenje i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 11 Minute
Odvojite biskvit, prebacite ga na papir za pečenje posut šećerom i ostavite da se ohladi.
Povucite papir za pečenje na kojem se biskvit pekao. Biskvit premažite nadjevom od jabuka, pritom na duljoj strani ostavite slobodan rub od 1 cm.
Pomiješajte tučeno vrhnje s vanilin šećerom. Istucite tučeno vrhnje sa želatinom fix i umiješajte u kiselo vrhnje. Premažite kremu po nadjevu od jabuka, eventualno ostavite da se malo stvrdne. Biskvit namotajte s duže strane i ostavite da stoji u hladnjaku najmanje 2 sata.
Čokoladu stavite u jednokratnu vrećicu za ukrašavanje ili vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite i ostavite da se otopi na vodenoj pari na slaboj temperaturi. Odrežite mali vrh i čokoladom poprskajte roladu od jabuka i buča.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti