Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Papir na otvorenoj strani lima prelomite i oblikujte rub. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Jaja i žumanjak pjenasto istucite mikserom (metlicama) u posudi na najvišoj brzini oko 1 minutu. Pomiješajte šećer i vanilin šećer, miješajući usipavajte tijekom 1 minute i nastavite tući smjesu oko 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na najnižoj brzini. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po limu i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 10 Minute
Biskvit odvojite od lima za pečenje, s papirom za pečenje povucite na radnu površinu i ostavite da se ohladi.
Želatinu namočite prema uputama na omotu. Kiselo vrhnje pomiješajte sa sokom od limuna i šećerom u prahu. Želatinu otopite prema uputama na omotu, pomiješajte s oko 2 žlice smjese od kiselog vrhnja i limuna i umiješajte u preostalu smjesu. Tučeno vrhnje čvrsto istucite i po potrebi još jednom stavite na hladno. Umiješajte tučeno vrhnje tek kada se smjesa od kiselog vrhnja i limuna počne stvrdnjavati.
Biskvit stavite na komad papira za pečenje i oprezno povucite papir za pečenje koji se pekao s biskvitom. Biskvit ravnomjerno premažite nadjevom, pritom na duljoj strani ostavite slobodan rub od približno 2 cm. Ostavite kremu da stoji oko 20 minuta, potom namotajte biskvit počevši s dulje strane. Ostavite roladu da stoji najmanje 2 sata u hladnjaku.
Tučeno vrhnje čvrsto istucite sa šećerom u prahu i premažite roladu. Marcipan izmijesite sa šećerom u prahu i obojite zelenom jestivom bojom. Manje komade smjese u porcijama protisnite kroz sito ili prešu za češnjak, tako da dobijete „travu“. Roladu ukrasite travom od marcipana i šarenim pisanicama tek prije posluživanja.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači