Dno kalupa za torte (26 cm Ø) obložite papirom za pečenje.
Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto istucite. Po tome prospite brašno i kakao u prahu te oprezno umiješajte.
Smjesu stavite u pripremljen kalup za torte i pecite na donjoj polovici prethodno zagrijane pećnice oko 20 minuta.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Izvadite i ostavite da se ohladi.
Dno kalupa za torte obložite prozirnom folijom za čuvanje svježine i stavite rub kalupa.
Po prozirnoj foliji dekorativno raspodijelite ananas i bobičasto voće.
Želatinu i sok od limuna zajedno zagrijavajte sve dok se želatina ne otopi. Pomiješajte kefir, šećer u prahu i vanilin šećer i dobro umiješajte u želatinu. Tučeno vrhnje čvrsto istucite i umiješajte. Nadjev oprezno prelijte preko voća i poravnajte. Poklopite podlogom za tortu i stavite da stoji na hladnom oko 3 sata.
Tortu oprezno okrenite i stavite na pladanj. Oprezno uklonite okrugli kalup i prozirnu foliju.
Preljev za torte pripremite prema uputi na omotu i premažite površinu.
Tortu do posluživanja stavite na hladno.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači