Ostavite višnje da se dobro ocijede na cjediljci, pri tome uhvatite sok i odmjerite 300 ml. Prašak za puding zamiješajte s malo soka, preostali sok zakuhajte. Skinite lonac sa štednjaka, umiješajte zamiješani prašak i još jednom kratko zakuhajte. Umiješajte višnje i džem. Ostavite nadjev da se ohladi. Namastite kalup za muffine te pospite lješnjacima. Zagrijte pećnicu.
Brašno i Garant za dizano tijesto pažljivo izmiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u oko 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto izvaljajte na lagano pobrašnjanoj radnoj ploči u obliku pravokutnika (oko 50 x 40 cm) i premažite s nadjevom pri čemu ostavite 1 cm slobodan rub. Tijesto čvrsto namotajte s dulje strane i narežite na 12 jednakih ploški. Iste položite u kalupe za muffine. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Ostavite muffine da se u kalupu ohlade na rešetki za kolače.
Izvadite muffine iz kalupa i premažite voćnim namazom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači