Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Pripremite okrugle kalupe za kekse (Ø 8 cm). Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 3 mm. Okruglim kalupom izradite kekse i stavite ih na lim za pečenje.
Žličicom stavite marmeladu u sredinu svakog keksa. Potom preklopite svaku stranu, a kutove dobro stisnite kako se tijekom pečenja ne bi rastvorili.
Vrijeme pečenja: 15 - 20 Minute
Izvadite kekse i ostavite ih da se ohlade.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači