Bjelanjke sa soli istucite mikserom (metlicama), postupno dodajte šećer i tucite tako dugo dok se kristali šećera ne otope.
Podijelite beze smjesu i po želji obojite različitim jestivim bojama. Svaku smjesu stavite u zasebnu vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde (promjera 12 mm). Na dva papira za pečenje nacrtajte olovkom krugove veličine oko 7 cm. Okrenite papire za pečenje i stavite ih na dva lima za pečenje. Stavite drvene štapiće na krugove. Izradite rozete i pazite na to da su gornji završeci štapića lizalica prekriveni.
Beze lizalice pospite po želji šećernim dekorima.
Stavite limove za pečenje u gornju i donju polovicu zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 110 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 90 °C
Zamijenite limove i ostavite lizalice da se osuše do kraja.
Vrijeme pečenja: oko 90 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 80 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 60 °C
Beze lizalice su gotove kada ih jednostavno možete odvojiti od papira za pečenje.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači