Prosijte brašno u posudu i dobro promiješajte s instant kvascem. Dodajte postupno ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite u glatko tijesto. Ostavite prekriveno na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.
Tijesto nakon što se digne istucite na pobrašnjenoj radnoj površini (spljoštite tako da ga s lijeve i desne strane preklopite prema sredini) i razvaljajte na debljinu od približno 1 cm.
Kalupom izrežite krugove (Ø 9 cm). Potom manjim kalupom izrežite sredinu krugova tako da dobijete prstenove širine oko 4 cm. Prstenove stavite na pobrašnjenu kuhinjsku krpu i ostavite prekriveno na toplom mjestu, sve dok se vidno ne udvostruče.
U tavi s visokim rubom zagrijte ulje na temperaturu od približno 180 stupnjeva. Prstenove stavite oprezno u ulje i ispržite s obje strane. Izvadite krafne žlicom za cijeđenje i stavite ih na kuhinjski papir da se dobro ocijede.
Bijelu i tamnu čokoladu grubo isjeckajte i svaku zasebno otopite na vodenoj pri niskoj temperaturi. Otopljenu bijelu čokoladu podijelite na dva jednaka dijela. Jednu polovicu obojite crvenom bojom za kolače do željene ružičaste nijanse. Na ohlađene krafne nanesite glazure te ih pospite šarenim mrvicama, rozim srcima ili sušenim jagodama.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači