U manjoj posudi zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin.
Otopite maslac u manjoj tavi. Dodajte hladno mlijeko. U zdjeli pomiješajte brašno, kvasac, šećer, vanilin šećer i sol. Dodajte jaja i žumanjak sa smjesom od maslaca i mlijeka pa sve izradite mikserom ili kuhačom da dobijete glatko tijesto. Ostavite da se diže na toplom mjestu dok se tijesto ne udvostruči (oko 1 sat). U široj tavi zagrijte ulje na cca 175°C. Kada se stvore mjehurići, željena temperatura je postignuta.
Tijesto ponovno premijesite i razvaljajte oko 1 cm debljine. Izrežite 14-16 krugova (Ø cca. 7 cm). Ostavite krugove od tijesta ponovno dizati ispod krpe dok se vidljivo ne povećaju.
Krugove tijesta pržite u porcijama na vrućem ulju dok ne porumene s obje strane. Izvadite i ocijedite na kuhinjskom papiru.
Stavite džem u vrećicu s dugom ravnom mlaznicom. Ubrizgajte malo nadjeva u svaku krafnu.
Prosijte šećer u prahu i postupno pomiješajte s vodom da dobijete gustu glazuru. Rasporedite ga po površini krafni i odmah pospite šarenim dekorom po izboru.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači