Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) miješajte najprije na najnižoj, a potom na srednjoj brzini i izradite tijesto.
Jabuke ogulite, podijelite na četvrtine i narežite na vrlo sitne kocke. Pomiješajte kockice jabuke sa šećerom, cimetom i sokom od limuna. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na približno 3 mm. Okruglim kalupom (promjera oko 6 cm) izrezujte krugove. Polovicu krugova stavite na lim za pečenje. Po tijestu na sredini raspodijelite oko 1 žličicu kockica od jabuke i stavite po jedan drveni štapić. Prekrijte ostalim krugovima tijesta i čvrsto utisnite rubove. Premažite tijesto mlijekom i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Kekse s papirom za pečenje povucite na radnu površinu i ostavite da se ohlade.
Otopite čokoladu na pari na niskoj temperaturi. Polovicu lizalica uronite u čokoladu s jedne strane, ocijedite čokoladu i stavite ih na papir za pečenje. Preostale lizalice poprskajte preostalom kuvertirom. Potom lizalice ukrasite šećernim mrvicama i ukrasima za kekse i ostavite kuvertiru da se stvrdne.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti