U loncu uz stalno miješanje na umjerenoj vatri zagrijavajte (ali ne kuhajte!) med, šećer i maslac ili margarin dok se sve ne rastopi. Ostavite masu da se ohladi.
Kandiranu narančinu koricu nasjeckajte. U posudi izmiješajte brašno s 1 žličicom Praška za pecivo za kekse i dodajte ostale sastojke. Ulijte ohlađenu masu s medom i od svega mikserom (lopaticama) kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Tijesto prekrijte i preko noći držite na hladnom. Prije nego što ćete ga razvaljati tijesto oko 30 min. držite na sobnoj temperaturi. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči u porcijama još jednom premijesite i izvaljajte oko 1/2 cm debelo. Izrežite medenjake raznih oblika, položite ih na lim i ispecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Medenjake zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku i ostavite da se ohlade.
Rastopite čokoladu sa žlicom ulja na vodenoj kupelji. Medenjake po želji ukrasite čokoladnom glazurom, šećernim pismom i raznim dekorima za kolače te ostavite da se stvrdne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači