Lisnato tijesto otopite prema uputama na omotu. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Namastite kalupe za šaumrole. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: oko 200 ºC
Pećnica na vrući zrak: oko 180 ºC
Kore lisnatog tijesta položite jednu na drugu, na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte u pravokutnik (40 x 24 cm). Nožem ili kotačićem za rezanje tijesta izrežite tijesto po duljini u 6 traka širine po 4 cm.
Svaku traku tijesta počevši na vrhu omotajte oko metalnog kalupa tako da se rubovi malo preklapaju. Tijesto se pri svakom namotaju mora lagano preklapati tako da dobijete zatvoreni tuljac.
Žumanjak istucite s mlijekom i premažite šaumrole.
Posipajte šaumrole krupnim šećerom u prahu. Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite šaumrole.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Šaumrole odmah skinite s kalupa i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Tekuće slatko vrhnje pomiješajte s Kremfixom, vanilin šećerom i šećerom u prahu, čvrsto istucite i stavite u vrećicu za ukrašavanje s otvorom u obliku zvijezde (promjera 8 mm). Dekorativno uštrcajte nadjev u šaumrole. Pospite šaumrole šećerom u prahu te ih brzo poslužite.
Povezani recepti
Deserti
Deserti