Koru za savijaču stavite na lagano pobrašnjenu kuhinjsku krpu, lagano premažite maslacem i na to stavite drugu koru za savijaču. Prekrijte vlažnom kuhinjskom krpom.
Maslac sa šećerom u prahu i žumanjcima mikserom (metlicama) kremasto istucite. Bjelanjak čvrsto istucite sa šećerom i soli i umiješajte u smjesu. Dodajte čokoladu, orašaste plodove, krušne mrvice i brašno i umiješajte. Raspodijelite nadjev zajedno s jagodama po tijestu i ostavite slobodan rub od približno 2 cm. Bočne rubove preklopite prema unutra i pomoću kuhinjske krpe namotajte savijaču. Stavite savijaču sa završetkom okrenutim prema dolje na namašćen lim za pečenje.
Stavite lim u donju polovicu zagrijane pećnice.
Električna pećnica: 180°C
Pećnica na vrući zrak: 160°C
Vrijeme pečenja: oko 25 min
Još vruću savijaču lagano pospite šećerom u prahu.
Pomiješajte sastojke i izradite pire. Poslužite savijaču s umakom od jagoda.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači