Brašno prosijte u posudu i dobro izmiješajte s kvascem. Dodajte redom ostale sastojke i miješajući mikserom (lopaticama) izradite tijesto. Ostavite prekriveno na toplom mjestu da se diže dok se tijesto ne udvostruči.
Nakon što se tijesto diglo, spljoštite ga na pobrašnjenoj radnoj površini (spljoštite ga, a zatim ga preklopite s lijeve i desne strane prema sredini). Razvaljajte u obliku kocke (25 x 25 cm).
Zakuhajte šećer s maslacem, mlijekom, aromama, vanilin šećerom i cimetom. Maknite lonac sa štednjaka, umiješajte orahe i lješnjake, vratite na štednjak i kratko prepržite. Ostavite da se malo ohladi i umiješajte mrvice tako da dobijete smjesu koja se može razmazati.
Smjesom od oraha i lješnjaka ravnomjerno premažite tijesto i namotajte ga. Valjak razrežite po sredini s duže strane, stavite na namašćeni lim za pečenje tako da je razrezani dio s gornje strane i isprepletite poput uzice (vidi sliku). Ostavite tijesto da se diže oko 15 minuta.
Stavite lim za pečenje u sredinu zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači