Koru tijesta za savijače stavite na kuhinjsku krpu i premažite vrućim maslacem. Preko toga stavite drugu koru tijesta za savijače i premažite vrućim maslacem. Na to poprečno stavite treću koru tijesta za savijače i premažite vrućim maslacem.
Pomiješajte krušne mrvice s maslacem i polovicom smjese pospite 2/3 tijesta.
Pomiješajte jabuke sa sokom od limuna i polovicu raspodijelite po mrvicama. Pospite s polovicom šećera, vanilin šećera, cimeta, korice limuna, oraha i grožđica i po tome raspodijelite polovicu kiselog vrhnja. Bočne rubove preklopite prema unutra i pomoću kuhinjske krpe namotajte u savijaču. Savijaču sa spojenim dijelom okrenutim prema dolje stavite na namašćeni lim za pečenje i premažite maslacem. Ponovite postupak za drugu savijaču.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Nakon što prođe pola vremena pečenja, premažite savijače preostalim maslacem.
Savijaču prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti