Brašno prosijajte u posudu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite tijesto. Ostavite prekriveno na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.
Puding u prahu pripremite s 400 ml mlijeka i 40 g šećera, prema uputama na omotu i skuhajte puding. Umiješajte maslac i ohladite uz povremeno miješanje.
Nakon što se tijesto digne, izlupajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Zatim, razvaljajte na pravokutnik veličine 25 x 30 cm. Ohlađenim pudingom premažite tijesto, ostavljajući slobodan rub od 2 cm.
Raspodijelite po tijestu maline i namotajte tijesto. Stavite tijesto na papir za pečenje koji ste prethodno stavili u lim. Škarama zarežite približno svakih 3 cm te komade naizmjenično slažite jedan ulijevo, pa sljedeći udesno (slika 1). Zatim, premažite jajetom. Ostavite savijaču da se diže oko 20 minuta.
Stavite lim u sredinu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači