Brašno prosijajte u posudu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite tijesto. Ostavite prekriveno na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.
Nakon što se tijesto digne, izlupajte ga (spljoštite i preklopite s lijeve i desne strane prema sredini). Razvaljajte ga i stavite na namašćeni i pobrašnjeni lim za pečenje.
Maslac sa šećerom u prahu, koricom limuna, sokom od limuna, vanilin šećerom i soli mikserom (metlicama) kremasto istucite. Umiješajte žumanjak. Kuhačom umiješajte svježi krem sir sa svježim posnim sirom i kiselim vrhnjem. Bjelanjak istucite sa šećerom i umiješajte. Kratko umiješajte brašno. Nadjev namažite po sredini tijesta, na širinu približno 6 cm. Preostalo tijesto razrežite rezačem za pizzu ili nožem na trake širine približno 2 cm i naizmjenično s desne i lijeve strane preklopite preko nadjeva (slika 1).
Jaje umutite s 1 žlicom mlijeka i premažite savijaču.
Stavite lim u sredinu zagrijane pećnice.
Električna pećnica: 190°C
Pećnica na vrući zrak: 170°C
Vrijeme pečenja: oko 25 min.
Šećer u prahu pomiješajte s mlijekom i poprskajte savijaču. Pospite koricom limuna.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti