Žumanjke, vodu, šećer, vanilin šećer i aromu istucite mikserom (metlicama). Istucite bjelanjke, postupno dodajte šećer i čvrsto istucite. Dodajte smjesu od bjelanjaka u smjesu od žumanjaka. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom, prosijte preko toga. Kuhačom umiješajte rastopljeni maslac.
Stavite smjesu u kalup za torte čije je dno obloženo papirom za pečenje (Ø 24 cm).
Stavite kalup na kuhinjsku rešetku u donju polovicu zagrijane pećnice.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 160 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 140 °C
Ohlađenu tortu dva puta prerežite. Dno torte poprskajte višnjevačom i na to gusto posložite višnje.
Tučeno vrhnje i kremfix čvrsto istucite. ¼ tučenog vrhnja premažite po višnjama. Stavite na to drugu polovicu biskvita, malo pritisnite i poprskajte s malo višnjevače. Tortu premažite polovicom preostalog tučenog vrhnja i pokrijte preostalim biskvitom. Ostatkom tučenog vrhnnja premažite rub i površinu torte – za ukrašavanje ostavite sa strane 3 žlice tučenog vrhnja.
Tortu pospite ribanom čokoladom te ukrasite tučenim vrhnjem i koktel višnjama.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti