Brašno i kakao pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. Oblikujte tijesto u kuglu te ga omotanog folijom za čuvanje svježine stavite oko sat vremena na hladno.
U međuvremenu lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Prhko tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od približno ½ cm. Kalupom izrežite čovječuljke i stavite ih na lim za pečenje. Na prsa svakog čovječuljka stavite po jedan badem i ruku savijte tako da izgleda kao da čovječuljak drži badem. Ispecite kekse.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Kekse zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
Od šećera u prahu i soka od limuna u posudi izradite gusti preljev. Stavite preljev u jednokratnu vrećicu za ukrašavanje ili u malu vrećicu za zamrzavanje. Održite vrh vrećice i po želji ukrasite čovječuljke šećernim preljevom i mrvicama. Držite kekse do konzumacije na hladnom i suhom mjestu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači