Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u zdjeli. Dodajte ostale sastojke i mikserom (spiralnim nastavcima) najprije kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Tijesto spljoštite, omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite oko 30 minuta u hladnjak.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Vrijeme pečenja: 0 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na debljinu od približno ½ cm. Kalupom za kekse ili nožem izrežite ovalne kekse približnih dimenzija 8 x 6 cm, stavite ih na lim za pečenje i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Kekse s papirom za pečenje povucite na radnu površinu i ostavite da se ohlade.
Fondant tanko razvaljajte između razrezane vrećice za zamrzavanje te kalupom za kekse ili nožem izrežite 12 manjih ovalnih krugova (oko 3,5 x 5,5 cm). Pomiješajte crvenu i žutu boju za kolače tako da dobijete narančastu boju te ostatak fondanta obojite dobivenom bojom. Odvojite oko 36 komadića veličine koštice trešnje; prvo oblikujte u kuglice, a potom u ravne kapljice.
Šećer u prahu i vodu pomiješajte u gust preljev. Polovicu preljeva prema uputama na omotu obojite crnom bojom za kolače i premažite 12 ovalnih keksa. Manje ovalne krugove od fondanta nalijepite na crne ovalne kekse tako da izgledaju poput trbuha. Svakom pingvinu utisnite dvije kapljice kao stopala i 1 kapljicu kao kljun. Po potrebi ih zalijepite šećernim preljevom. Od bijelog i crnog fondanta izradite oči te ih zalijepite na predviđeno mjesto. Preostale ovalne kekse premažite bijelim preljevom i ostavite ih da se stvrdnu. Poslužite ih kao sante leda uz pingvine.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači