Pripremite tijesto prema uputama na omotu, odmotajte ga i odrežite 1/3 tijesta.
Zakuhajte mlijeko, šećer, med i ribanu koricu limuna. Dodajte mak i krušne mrvice i miješajući lagano prepržite. Maknite sa štednjaka i pustite da se ohladi uz povremeno miješanje.
Ohlađenim nadjevom ravnomjerno premažite 2/3 tijesta. Namotajte tijesto i narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Od ostale 1/3 tijesta oblikujte glavu, uši, noge i rep i zajedno s ploškama nadjevenim makom na limu za pečenje, obloženim priloženim papirom za pečenje složite u obliku janjeta.
Janje premažite jajetom. Ostavite prekriveno da se diže na toplom mjestu oko 20 minuta. Grožđicu kao oko utisnite u tijesto. Lim stavite na rešetku u sredinu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Janje pospite šećerom u prahu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači