Četvrtast kalup za kolače namastite i samo dno obložite papirom za pečenje. Pećnicu na funkciji roštilja zagrijte na temperaturu od približno 200 °C (pridržavajte se i uputa proizvođača).
Bjelanjke i sol istucite u čvrsti snijeg. Maslac ili margarin u zdjeli mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer i vanilin šećer, sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte jaje miješajući ga oko ½ minute na najvećoj brzini. Postupno dodajte žumanjke i rum. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na srednjoj brzini. Snijeg od bjelanjaka oprezno umiješajte u tijesto.
Lopaticom za tijesto premažite oko 2 žlice tijesta ravnomjerno po dnu kalupa za kolač. Kalup stavite na rešetku u pećnicu (razmak između grijača roštilja i sloja tijesta trebao bi biti oko 20 cm). Pecite sloj tijesta dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Vrijeme pečenja po svakom sloju: 2 – 3 minute.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 0 Minute
Kalup izvadite iz pećnice i po ispečenom sloju oprezno kao drugi sloj razmažite ponovno 2 žlice tijesta. Kalup ponovno stavite u pećnicu na funkciju roštilja i na taj način potrošite cijelu smjesu.
Ostavite gotov kolač da se ohladi u kalupu na kuhinjskoj rešetki. Nožem ga oprezno odvojite od ruba, istresite i povucite papir za pečenje. Kolač narežite na kocke, po 4x3 cm. Želite li dobiti trokute, dijagonalno prepolovite kocke.
Tamnu čokoladu otopite zajedno s uljem na vodenoj pari. Glazurom djelomično premažite kolače ili je žlicom raspodijelite po površini. Ostavite glazuru da se stvrdne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači