Za biskvit žumanjke sa šećerom u prahu i vanilin šećerom mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Istucite bjelanjak, postupno dodajte šećer, istucite u čvrstu smjesu i umiješajte kuhačom u smjesu sa žumanjkom. Prosijte brašno preko toga i umiješajte.
Smjesu ravnomjerno raspodijelite po limu za pečenje obloženom papirom za pečenje.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Izvadite ohlađeni biskvit i povucite papir za pečenje.
Vino i puding u prahu miješajući ukuhajte u puding. Maknite puding sa štednjaka i povremeno miješajući ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Maslac i šećer u prahu mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte. Izmiješajte puding u glatku smjesu i umiješajte žlicu po žlicu u smjesu s maslacem.
Biskvit po dužini narežite na 3 trake. Spojite trake biskvita s 2/3 kreme. Površinu premažite polovicom preostale kreme. Ostavite kolač oko 20 minuta na hladnom.
Marmeladu glatko izmiješajte i ravno premažite površinu kolača. Preostalu kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom s malim glatkim otvorom i nanesite kremu u obliku rešetke. Ostavite kolač da stoji 2 sata na hladnom.
Kolač prepolovite jednom po duljini i režite na male šnite
Povezani recepti
Kolači
Kolači