Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pomiješajte u zdjeli brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke i mikserom (metlicama) miješajte kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini, sve dok se ne dobije glatko tijesto. Tijesto podijelite na porcije i razvaljajte ih na radnoj površini posutoj brašnom na debljinu od približno ½ cm. Kalupom izrezujte dukate (promjera oko 5 cm). Dukate stavite na lim za pečenje i ispecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Kekse s papirom za pečenje izvadite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.
Fondant tanko razvaljajte između razrezane vrećice za zamrzavanje. Kalupom izrežite onoliko pahuljica koliko je potrebno za kekse. Pahuljice stavite na papir za pečenje. Od šećera u prahu, soka od limuna i plave jestive boje umiješajte glazuru za premazivanje. Stolnim nožem namažite glazuru na kekse. Dok se glazura još nije u potpunosti stvrdnula, stavite na to pahuljice. Ostavite glazuru da se osuši.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači