Mikserom (metlicama) lagano istucite bjelanjke te dodajte prstohvat soli u polučvrstu smjesu. Dodajte šećer i kratko pomiješajte tako da dobijete snijeg. Žumanjak, šećer, mileram, ulje, koricu naranče i sok od limuna stavite u zdjelu i mikserom (metlicama) istucite u glatku smjesu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i naizmjenično sa snijegom dodajte u smjesu.
Polovicu smjese stavite u namašćen četvrtast kalup (11 x 25 cm) i poravnajte. Po tome raspodijelite voće i preostalu smjesu. Kalup stavite na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: 70 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Marmeladu i vodu miješajući zakuhajte i ostavite da kratko krčka. Smjesom premažite kolač i ukrasite sjeckanim pistacijama.
Kolač se može unaprijed pripremiti i čuvati u zamrzivaču.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači