Namastite dno kalupa za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte u posudi. Dodajte preostale sastojke (osim 1 žličice brašna) i mikserom (metlicama) miješajte najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini, sve dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte tijesto u kuglu. Polovicu tijesta razvaljajte po dnu kalupa za pečenje i stavite obruč kalupa. U ostatak tijesta umijesite 1 žličicu brašna i oblikujte valjak. Valjak utisnite uz rub kalupa i spojite s podlogom od tijesta tako da dobijete kalup od tijesta s rubom visine približno 5 cm. Tijesto više puta probodite vilicom i pecite.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 18 Minute
Obruč kalupa za torte oprezno odvojite nožem i skinite. Odvojite tijesto od dna kalupa za pečenje i ostavite da se hladi na kuhinjskoj rešetki. Ohlađeno tijesto stavite na pladanj za torte.
Pripremite voće. Maline proberite, višnje operite, izvadite koštice i prepolovite. Ribiz operite i otrgnite bobice s peteljki. Nekoliko bobica voća ostavite sa strane za ukrašavanje. Slatko vrhnje istucite s 1 omotom Kremfixa. U posudi pomiješajte sir Mascarpone sa svježim sirom, likerom, šećerom, vanilin šećerom, Finesse koricom limuna i 3 omota Kremfixa. Oprezno umiješajte polovicu čvrsto tučenog šlaga i voća. Kremu ravnomjerno raspodijelite po podlozi. Preostali šlag razmažite po kremi i vanjskom stranom žlice, u šlagu, iscrtajte spiralu. Tortu stavite oko 30 minuta u hladnjak.
Tortu ukrasite preostalim voćem.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači