Namastite kalup za kuglof. Kokosovo brašno, osim 1 žlice, i štapiće badema prepržite na tavi bez masnoće do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjuru. Ostavite breskve da se ocijede i narežite ih na kockice. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izradite. Dodajte šećer i sastrugane sjemenke iz mahune vanilije. Svako jaje miješajte oko 1/2 min. na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i bademima i naizmjence s mješavinom od badema i kokosovog brašna i kokosovim mlijekom umiješajte u 2 porcije kratko na srednjoj brzini. Umiješajte kockice bresaka. Tijesto poravnajte u kalupu. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 60 Minute
Ostavite kolač 10 min. u kalupu. Potom odvojite kolač iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki za kolače.
Čokoladu krupno usitnite i stavite u vrećicu za zamrzavanje. Dobro ju zatvorite i čokoladu otopite u vodenoj kupelji na slaboj vatri .Vrećicu za zamrzavanje dobro obrišite, odrežite jedan mali kut i dekorativno čokoladu prelijte preko kuglofa. Pospite preostalim kokosovim brašnom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači