Zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin.
Brašno i kvasac dobro pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i masnoće te sve zajedno izmiješajte u posudi mikserom (lopaticama) u glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini oko 5 minuta. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže dok se vidno ne poveća. U međuvremenu namastite kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Sve sastojke zakuhajte miješajući u loncu. Nastavite miješati i kuhajte smjesu 2 minute. Stavite je potom sa strane.
Dignuto tijesto pomoću 2 žlice raspodijelite po kalupima za muffine. Tijesto malo spljoštite, više puta probodite vilicom i po tome ravnomjerno raspodijelite nadjev od badema. Stavite na rešetku u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Muffine oštrim nožem oprezno odvojite od ruba kalupa i ponovno, ukoliko su pali, utisnite bademe. Muffine odmah izvadite iz kalupa i ostavite ih da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Muffine jednom vodoravno prerežite i donje polovice stavite na pladanj ili veliku dasku.
Puding kremu za pečenje pripremite prema uputama na omotu, ali sa 100 ml mlijeka i 200 g tučenog vrhnja. Kremu pomoću žlice raspodijelite po donjim polovicama. Stavite gornje polovice na kremu i do konzumacije držite u hladnjaku.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači