Za dizano tijesto u malom loncu zagrijte mlijeko i u njemu otopite masnoću. Marelice za nadjev ostavite na cjediljci da se ocijede.
Brašno i kvasac u posudi dobro promiješajte. Dodajte ostale sastojke kao i toplu mješavinu mlijeka i masnoće te od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj brzini, a potom na najvećoj brzini u oko 5 min. izradite glatko tijesto. Pokriveno tijesto ostavite na toplom dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Marelice narežite na komade. U loncu zakipite mlijeko, maknite s vatre i umiješajte Rižu na mlijeku. Potom umiješajte sir, marelice i šećer. Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči kratko premijesite i prepolovite. Svaku polovicu na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči izvaljajte u obliku pravokutnika veličine 40 x 20 cm. Rasporedite polovicu nadjeva na svaki pravokutnik, pri tome ostavite slobodan rub od 1 cm. Tijesto namotajte po duljini. Valjke od tijesta sa završetkom prema dolje položite na lim. Od oba valjka oblikujte srca, pri tome stisnite krajeve tijesta. Tijesto premažite mlijekom i pospite listićima badema. Škarama zarežite 1 cm duboke proreze. Ostavite srce na toplome da se oko 15 min. diže, potom ispecite.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Srce zajedno s papirom povucite s lima i ostavite da se ohladi.
Šećer u prahu pomiješajte s vodom da dobijete gusti preljev. Preljevom poprskajte još toplo srce. Ukrasite čokoladnim srcima i ostavite da se preljev stvrdne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači