Za tijesto prospite brašno u zdjelu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom preostale sastojke i mikserom (lopaticama za tijesto) izradite tijesto. Ostavite pokriveno da se diže na toplom mjestu, sve dok se tijesto ne udvostruči.
Tijesto nakon dizanja izlupajte (spljoštite i preklopite s lijeva i desna prema sredini). Razvaljajte ga na radnoj površini posutoj brašnom u obliku pravokutnika (38 x 45 cm).
Za punjenje otopite šećer u neprianjajućoj tavi miješajući sve dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Dodajte sok od limuna i jabuka i miješajte tako dugo dok se karamela ne otopi. Dodajte jabuke i malo propirjajte. Maknite sa štednjaka i umiješajte ostale sastojke. Raspodijelite punjenje po tijestu. Namotajte tijesto i narežite ga na 20 ploški. Tijesto na mjestu spoja zarežite oko 1 cm duboko. Položite ploške vodoravno na namašćen lim za pečenje. Ploške na limu oblikujte u srca i ostavite pokriveno da se diže oko 10 minuta.
Stavite lim u sredinu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 190 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C
Zakuhajte marmeladu i sok od naranče i premažite još vruća srca s jabukama.
Za glazuru pomiješajte sastojke i premažite srca s jabukama.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači