U obloženoj tavi prepržite bademe na slaboj vatri dok ne poprime zlatnožutu boju. Ostavite ih da se ohlade na tanjuru. Marelice operite, prepolovite i otkoštite. Obložite lim papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Sirovi marcipan narežite na komadiće i stavite u posudu. Dodajte svježi kravlji sir i sve izmiješajte mikserom (metlicama).
U posudi pažljivo izmiješajte brašno s Garantom za dizano tijesto. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) u otprilike 2 min. od svega izradite glatko tijesto. Od tijesta, na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči, oblikujte valjak koji ćete izvaljati na debljinu od 1 cm. Pomoću kalupa za srca (Ø 10 cm) izrežite srca i položite ih na lim. Kremu ravnomjerno raspodijelite po njima, pri tome ostavljajući slobodan rub od gotovo 1 cm. Položite na kremu polovice marelica sa zaobljenom stranicom prema gore i stavite peći.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Kolačiće zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače. Džem od marelica protisnite kroz sito, stavite u lončić i kratko zakuhajte. Premažite srca vrućim džemom, pospite bademima i ostavite da se ohlade.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači