Kalup za kuglof namastite i pobrašnite. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Brašno, gustin i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke, osim čokoladnih kapi, i mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a potom oko dvije minute na najvišoj brzini. Umiješajte čokoladne kapi. Raspodijelite i poravnajte tijesto u kalupu za kuglof. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: oko 50 Minute
Ostavite kuglof 10 minuta u kalupu na kuhinjskoj rešetki da se hladi. Potom odvojite kalup, istresite kolač na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.
Od fondanta oblikujte kosti prstiju različitih veličina: po prstu 3 kosti dužine približno 1,5-4 cm i po 2 okrugle kosti zapešća. Od šećera u prahu, vode i crvene boje za kolače izradite gusti preljev i raspodijelite ga po kolaču. Kosti od fondanta stavite na još vlažni preljev i poslužite kuglof.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači