U odgovarajućoj šerpi pomiješati mlijeko, vrhnje za šlag i isjeckane karamele. Zagrijavati na jačoj temperaturi dok smjesa ne zakuha, a karamele se potpuno otope.
Smaknuti sa šporeta i dodati 2 pakovanja Dr. Oetker mješavine Riža na mlijeku. Miješati oko 1 minut da se dobije jednolična smjesa, zatim posudu prekriti i ostaviti sa strane oko 20 min.
Maline vodu i šećer zagrijavati u odgovarajućoj šerpici na jačoj temperaturi. Viljuškom usitniti maline. Gustin pomiješati sa malo vode u smjesu bez grudvica i zakuhati u vrelom voću uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Smaknuti sa šporeta, dodati vanilin šećer i promiješati. Prohladiti prije posluživanja
Sutlijaš servirati u čašama ili zdjelicama uz preliv od malina i listiće badema.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti