Dno kalupa za tart namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Vrijeme pečenja: 0 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pomiješajte brašno s lješnjacima, kakaom i praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izmijesite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom dvije minute na najvećoj brzini. Tijesto izlijte u kalup za tart i poravnajte. Stavite na rešetku u pećnici.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Odvojite obruč kalupa za tart i skinite ga. Biskvit istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Uklonite dno kalupa za tart i ostavite biskvit da se ohladi.
Stavite lješnjake na lim za pečenje i zagrijavajte u pećnici na istoj temperaturi oko 10 minuta, sve dok se smeđa korica ne raspukne. Vruće lješnjake stavite na čistu kuhinjsku krpu, omotajte ih krpom te kružnim pokretima odvojite od ljuske. Lješnjake grubo nasjeckajte.
Oprezno povucite papir za pečenje i prerežite biskvit na dva dijela. Donju polovicu stavite na pladanj za torte. Marmeladu kratko ukuhajte u manjem loncu, uz stalno miješanje. Oko 1 žlicu marmelade pomiješajte s lješnjacima. Donju polovicu biskvita premažite preostalom marmeladom. Zatim, stavite gornju polovicu biskvita.
Kolač podijelite na približno 12 komada jednake veličine i dekorativno pospite šećerom u prahu. Svaki komad kolača po želji ukrasite mješavinom marmelade i lješnjaka.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači