Za tijesto pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite tijesto najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Tijesto omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite oko 30 minuta na hladno. U međuvremenu namastite kalup za tart. Zagrijte pećnicu.
Vrijeme pečenja: 0 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Za izradu podloge razvaljajte polovicu prhkog tijesta na pobrašnjenoj radnoj površini u oblik kruga (Ø oko 28 cm). Namotajte na valjak za tijesto, prebacite u kalup i odmotajte tijesto u kalupu. Stavite kalup na rešetku u pećnicu i ispecite podlogu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Ostavite podlogu u kalupu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Potom od preostalog tijesta odvojite 1/3 i izradite 2 role (svaka po 40 cm). Role utisnite u kalup u obliku ruba. Preostalo tijesto tanko razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i narežite na trake širine oko 1 cm.
Borovnice proberite i operite. Pomiješajte šećer s cimetom i dodajte borovnicama. Raspodijelite borovnice po kalupu za tart. Zatim, posložite trake tijesta po nadjevu u obliku rešetke. Odrežite višak tijesta koji prelazi rub kalupa. Stavite tart na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Ostavite tart da se ohladi na kuhinjskoj rešetki ili ga poslužite dok je još topao.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači