Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pomiješajte brašno sa šećerom u prahu. Dodajte hladni maslac narezan na kockice, jaje i kiselo vrhnje. Sve brzo zamijesite. Omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta da se ohladi. Potom razvaljajte tijesto i oblijepite njime kalup za tart promjera 23 cm. Pripremljeno tijesto stavite u zamrzivač na 10 minuta.
Stavite smrznuto tijesto u prethodno zagrijanu pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 25 - 30 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C
Pečeno tijesto izvadite iz pećnice, premažite žumanjkom i vratite u pećnicu na 3 minute. Zatim izvadite tijesto i ostavite ga da se potpuno ohladi.
Zagrijte pećnicu na 160 °C. Kruške ogulite, prerežite na pola, izdubite jezgru i lagano ih izrežite. Vanilija štapić razrežite po dužini i žličicom izvadite sjemenke. U lonac stavite vrhnje, žumanjke, šećer i pšenično brašno i sve pomiješajte. Dodajte sjemenke i ostatak vanilija štapića. Podgrijavajte na laganoj vatri neprestano miješajući pjenjačom dok se krema ne zgusne. Dio kreme rasporedite na tijesto. Rasporedite kruške s prorezima prema gore. Prelijte ih ostatkom kreme od vanilije.
Stavite kolač u prethodno zagrijanu pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 160 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 150 °C
Pečenu tart ostavite da se potpuno ohladi, a potom ga stavite u hladnjak na nekoliko sati (najbolje preko noći) da se ohladi. Poslužite ohlađeno.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači