Pripemiti dublji kalup za tart d=22 cm i obložiti ga prozirnom folijom kako bi lakše izvadili podlogu od keksa.
Sastojke za podlogu sjediniti u odgovarajućoj posudi. Zamijesiti rukom kompaktnu smjesu (količinu soka prilagodite vrsti keksa koju koristite, smjesa ne smije biti premekana) i rasporediti ravnomjerno po dnu i uz zid kalupa. Poravnati i ostaviti u zamrzivač oko 20 minuta.
Za kremu prvo izmiksati u odgovarajućoj posudi mascarpone sir i hladno slatko vrhnje. Zatim dodati Dulche de leche krem i Finesse aromu bourbon vanilije i miksati dok se ne dobije ujednačena kremasta, dovoljno čvrsta smjesa.
Ohlađenu podlogu izvaditi iz kalupa i ukloniti prozirnu foliju. Podlogu staviti na tanjir za serviranje.
Na podlogu ravnomjerno rasporediti kremu i poravnati. Dok pripremite žele od malina tart smjestiti u zamrzivač da se malo rashladi
Za žele od malina sadržaj vrećice Dr. Oetker crvenog preljeva pomiješati u manjoj posudici sa 1 kašikom šećera i 2-3 kašike ovde u smjesu bez grudvica. Ako radite sa zaleđenim malinama, maline i šećer zagrijati na šporetu do sobne temperature i izmiksati štapnim mikserom (ako radite sa svježim malinama, preskočiti zagrijavanje na šporetu i odmah izmiksati sa šećerom). U maline dodati odmah i preljev i sve zagrijavati uz stalno miješanje dok smjesa ne zakuha. Smaknuti sa šporeta i miješati 1-2 minuta da se smjesa malo prohladi. Pažljivo rasporediti preliv preko kreme sa dulce de leche i poravnati. Sačekati da se preliv malo ohladi i stegne na sobnoj temperaturi, a zatim tart prebaciti u frižider na hlađenje 2-3 h.
Poslužiti uz svježe maline i listiće mente i cvjetiće zove
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti