Pripremite želatinu prema uputama na omotu. Stavite bjelanjke sa šećerom u prahu, koricom i sokom limete u posudu i metlicom za snijeg i istucite na pari (vodena kupelj). Skinite s pare i istucite mikserom (metlicama) u pjenastu smjesu. Metlicom za snijeg umiješajte jogurt. Zagrijte želatinu i umiješajte je. Kada se smjesa počne stvrdnjavati, umiješajte tučeno vrhnje.
Stavite pjenu u dva kalupa za terrine obložena folijom za čuvanje svježine (5 x 40 cm) i nadjenite piškotama. Višak folije preklopite preko piškota. Stavite terrine oko 2 sata na hladno.
Istresite terrine na kuhinjsku podlogu i skinite foliju za čuvanje svježine.
Koricu i sok limete pomiješajte sa šećerom i gustinom te kuhajte miješajući na niskoj temperaturi u gustu smjesu. Maknite preljev sa štednjaka, umiješajte tekuće tučeno vrhnje i jestivu boju te, povremeno miješajući, pustite da se ohladi.
Prije posluživanja dodajte tučeno vrhnje u preljev i poslužite uz terrine.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti