Pećnicu prethodno zagrijte. Kalup za mafine lagano namastite i pobrašnite. U posudi pomiješajte sve sastojke za tijesto: brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, so, maslac, mlijeko i jaja. Miješajte smjesu mikserom oko 2 minute dok ne postane glatka i ujednačena.
Rasporedite tijesto u kalup i pecite oko 25 minuta. Nakon pečenja ostavite mafine da se hlade 5 minuta u kalupu, zatim ih izvadite i ostavite da se potpuno ohlade.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Ohlađene mafine nekoliko puta probodite čačkalicom, pa ih polako prelijte pripremljenim espressom kako bi upili aromu.
Vrhnje za šlag umutite s kremfiksom dok ne postane čvrsto. U drugoj posudi pomiješajte mascarpone sa šećerom u prahu, pa lagano sjedinite s umućenim vrhnjem dok ne dobijete glatku, čvrstu kremu.
Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje i dekorativno nanesite na mafine. Ostavite u frižideru najmanje 2 sata da se dobro stegnu. Prije posluživanja pospite kakaom u prahu i po želji ukrasite čokoladnim srcima.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti