Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte u posudu. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (metlicama) izmiješajte u glatku smjesu. Smjesu stavite u kalup za torte (promjera 26 cm) s dnom obloženim papirom za pečenje i poravnajte.
Stavite kalup na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.
Električna pećnica: 180 ºC
Pećnica na vrući zrak: 160 ºC
Vrijeme pečenja: oko 20 minuta
Podlogu torte više puta probodite drvenim štapićem. Pomiješajte kavu s amarettom i ohlađenu podlogu torte kistom za pečenje kolača polagano premažite s polovicom tekućine.
Pomiješajte mascarpone sa svježim sirom, šećerom i amarettom. Tučeno vrhnje čvrsto istucite sa želatinom fix i zajedno s jagodama dodajte u smjesu od mascarponea. Polovicom kreme premažite podlogu torte. Po tome složite piškote. Preostalu mješavinu kave i amaretta kistom raspodijelite po piškotama i premažite ostatkom kreme. Stavite tortu oko 2 sata na hladno.
Tortu lagano pospite kakaom i ukrasite jagodama.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti