Čokoladu za tijesto izlomite na veće komade i skupa s vrhnjem za šlag otopite u vodenoj kupelji na laganoj vatri. Zatim pustite da se malo ohladi. Da biste dobili mekanu čokoladnu sredinu kolača, podijelite čokoladu na 8 jednakih dijelova. Kalupiće za nabujak dobro namastite i pobrašnite. Prethodno zagrijte pećnicu.
Vrijeme pečenja: 0 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Bjelanjke i sol istucite u čvrsti snijeg. Mikserom (metlicama) pjenasto izradite žutanjke i šećer. U to dodajte otopljenu čokoladu s vrhnjem za šlag. Pomiješajte brašno s mješavinom začina i dodajte u smjesu. Zatim lagano umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Dobiveno tijesto ravnomjerno podijelite u kalupiće i stavite na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 10 Minute
U sredinu svakog kolačića utisnite po komadić čokolade. Zatim nastavite peći čokoladne kolačiće.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 9 Minute
Pečene čokoladne kolačiće ostavite 10 minuta na rešetci za kolače da se ohlade. Istucite vrhnje za šlag. Dodajte vrhnje. Čokoladne kolačiće stavite naopačke na desertne tanjuriće. Nar narežite na četvrtine i pažljivo izvadite sjemenke. Poslužite kolačiće sa pripremljenim preljevom od vrhnja za šlag i narom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači