Jaja sa šećerom i vanilin šećerom mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Kratko umiješajte ulje i vodu. Pomiješajte brašno s kakaom i praškom za pecivo, prosijte u smjesu i umiješajte kuhačom.
Smjesu stavite u kalup za torte (Ø 24 cm), čije je dno obloženom papirom za pečenje i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 50 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Od ohlađene torte odrežite 1/5. Veći dio prerežite vodoravno dva puta.
Tučeno vrhnje pomiješajte s nugat kremom od lješnjaka, šećerom u prahu i preljevom za torte te istucite s Kremfixom. Spojite tortu s kremom.
Marmeladu od marelice kratko zagrijte u manjem loncu, uz stalno miješanje. Mali dio biskvita vodoravno prerežite (drugu polovicu iskoristite po želji na drugi način). Drugu polovicu s ravnom stranom prema dolje zalijepite na tortu s malo marmelade. Površinu i rub lagano premažite marmeladom i stavite u duboko zamrzavanje oko sat vremena.
Marcipan mijesite s jestivom bojom do željene nijanse i razvaljajte na radnoj površini posutoj šećerom u prahu na približno 3 mm debljine. Pomoću obruča kalupa za torte izrežite krug i 1/5 ravno odrežite. Oba dijela stavite na površinu.
Preostali marcipan prema opsegu torte oblikujte u valjak i razvaljajte na debljinu od približno 3 mm. Izrežite prema visini ruba torte, namotajte i odmotajte oko ruba torte. Malo pritisnite i odrežite višak marcipana.
Šećernim pismom bijele boje izradite brojke po torti. Zatim, tanko razvaljajte marcipan, izrežite kazaljke i složite na torti 5 do 12.
Stavite tortu na hladno. Prije posluživanja je stavite uspravno na pladanj za torte.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači