Namastite dno kalupa za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U posudi jaja mikserom (metlicama) na najvećoj brzini 1 min. pjenasto istucite. Uz stalno miješanje uspite tijekom 1 min. šećer pomiješan s Finesse aromom pa masu tucite još 2 min. Umiješajte Amaretto. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko u 2 porcije umiješajte na najmanjoj brzini. Brzo umiješajte i bademe. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Odvojite biskvit iz kalupa, iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite podlogu da se ohladi.
Odvojite papir s podloge i jednom vodoravno prerežite. Položite donju podlogu na pladanj za torte. Položite oko nje obruč za torte na način da ostane 1 cm slobodan rub.
Namočite želatinu prema uputi na omotu. Pomiješajte sir mascarpone, svježi kravlji sir sa šećerom, vanilin šećerom, Finesse aromom i cimetom. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Želatinu otopite prema uputi na omotu. Najprije otprilike 4 žlice kreme od mascarpone sira dobro izmiješajte s otopljenom želatinom. Potom umiješajte u preostalu kremu od mascarponea. Na kraju umiješajte šlag. Namažite polovicu nadjeva na donju podlogu. Položite gornju podlogu na to, lagano pritisnite i namočite Amarettom. Premažite preostalom kremom. Tortu najmanje 3 sata stavite u hladnjak.
Izmijesite marcipan sa šećerom u prahu, izvaljajte među razrezanom vrećicom za zamrzavanje i izrežite zvijezde različitih veličina. Odvojite obruč za torte pomoću noža i skinite ga. Pospite ribanom čokoladom i ukrasite zvijezdama od marcipana.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači