Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke, pritom od komadića kakaa ostavite jednu žličicu sa strane, i mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a potom oko dvije minute na najvišoj brzini. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite ga da se ohladi.
Oprezno povucite papir za pečenje koji se pekao s biskvitom. Dva puta vodoravno prerežite biskvit. Stavite donji biskvit na pladanj za torte i stavite oko biskvita prsten za torte ili očišćeni obruč kalupa za torte.
Borovnice proberite i operite. U posudu stavite 150 g borovnica i izradite fini pire. Donju podlogu za tortu gusto nadjenite s 200 g borovnica. Omekšajte želatinu prema uputama na omotu. Čvrsto istucite tučeno vrhnje. Jogurt i šećer pomiješajte u posudi. Želatinu otopite prema uputama na omotu. Najprije je pomiješajte s 2 žlice smjese od jogurta, a potom mješavinu dodajte u ostatak smjese od jogurta. Tučeno vrhnje dodajte u dva navrata. Oko 1/3 kreme pomiješajte s pireom od borovnica i raspodijelite po podlozi od borovnica. Na to stavite srednji biskvit. Premažite preostalom kremom, stavite gornji biskvit i lagano pritisnite. Ostavite tortu najmanje 3 sata u hladnjaku.
Prsten za torte odvojite nožem i skinite. Rub po potrebi poravnajte nožem. Tučeno vrhnje, Kremfix i vanilin šećer čvrsto istucite. Gornju stranu torte tanko premažite do ruba. Preostalo tučeno vrhnje stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom s okruglim otvorom (promjer oko 12 mm) i istisnite točkice. Tortu ukrasite preostalim borovnicama i komadićima kakaa. Tortu do posluživanja čuvajte u hladnjaku.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači